E-Ticaret sitesi günümüzde birçok kişinin kullandığı dijital bir pazarlama yöntemidir. Bu yöntem sayesinde çoğu işletme ürünlerini artık fiziksel değil dijital olarak sergileyebiliyor. Bu aşamaya gelmek için birçok yöntem arasından sizin için en uygun olanları bu rehberimizde paylaşacağız. Unutmayın ki bu rehber size değerli bilgileri sunmaktadır. Sıkılmak hayallerinizden vazgeçmenizin bir göstergesidir. Bu yüzden aşama aşama okuyarak uzmanından bu değerli bilgileri öğrenebilir ve hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu konuda profesyonel bir destek arıyorsanız bizimle iletişime geçerek bir fiyat teklifi de alabilirsiniz.
E-Ticaret nedir?
E-Ticaret nedir sorusuna örneklerle cevap verebiliriz. Fiziksel veya dijital bir ürünün web sitesinde satışa sunulması ile e-ticaret ortaya çıkar. Ülkemizin pandemi gibi bir dönemde e-ticaret sektörüne ne kadar ihtiyaç duyduğunu hepimiz gördük. Bu aslında sadece Türkiye için değil, tüm dünya için aynıydı. Online olarak bir şeyi satın almak ve satın aldığımız ürünün ayağımıza kadar gelmesi hepimiz için büyük bir kolaylık. Bu kolaylık aslında satıcılar içinde geçerli. Oturduğunuz yerden e-ticaret sistemleri sayesinde ürününüzü yüzlerce, binlerce hatta milyonlarca kişiye sunabilirsiniz. Bunun için öncelikle bir yol haritası belirleyin ve herşeyin mükemmel olmasına özen gösterin. Gelin ilk yapılacaklar listemizi bir kontrol edelim.
E-Ticarete Sıfırdan Nasıl Başlanır?
Alışveriş sitesi kurmak için ilk olarak bir yol haritasına ihtiyacımız var. Büyük hayaller ile çıktığımız bu serüvenin plansız bir şekilde gitmesini istemeyiz.
Satacağınız Ürüne Karar Verin!
Bir e-ticaret sitesi açmadan önce herkesin aklında genel bir soru bulunur. Bu sorular hangi ürünü satmanız gerektiği ve hangi ürünün size para kazandırdığı ile alakalıdır. Öncelikle satacağınız ürüne karar verirken en iyi bildiğiniz ürün sizin için daima iyi bir seçenektir. Çünkü ürünü satmaktan ziyade kullanıcıya sorunsuz bir şekilde ulaştırmak en önemlisidir. Bu sayede kullanıcıların yapacağı değerli yorumlar sizi sektörde en üst noktaya taşıyacaktır. Biz örnek olarak bir yol haritası oluşturmak adına sizinle sıfırdan bir e-ticaret sitesi kurduğumuzu düşünüyoruz. Bu yüzden bizimde satmaya karar verdiğimiz ürün bilgisayar bileşenleri olsun ve rehberimize devam edelim.
Alan Adınızı Belirleyin
Bir web sitesi ihtiyacımız var ve bunun için bir “websiteniz.com” şeklinde alan adı almamız gerekiyor. Ancak bu alan adı seçiminde bazı dikkat etmemiz gereken noktalar var. Alan adınızı seçerken sektörünüzü barındıran bir alan adı seçmeniz Google’da üst sıralarda çıkmanızı ve ileride yapılacak SEO çalışmalarının etkiler. Örnek olarak biz bilgisayar bileşenleri satacağımız için alan adında bilgisayar geçmesini istiyoruz. Bunun için seçtiğimiz alan adını bir sorgulamamız gerekiyor. Bunun için http://isimtescil.net adresine giderek alan adının başkası tarafından kullanıp kullanılmadığını öğrenmemiz gerekiyor. Seçmiş olduğumuz alan adını “kmbilgisayar.com” şeklinde almak için sorguluyoruz ve boşta ise sepete ekle diyerek satın alıyoruz.
İhtiyacınıza Uygun Hosting Paketi Seçin
E-Ticaret sitesi için alan adınızı aldınız ancak bu alan adının bir sunucu yani hosting ihtiyacı var. E-Ticaret için hosting arayışlarınıza özel çözümleri KM Web Tasarım olarak sunuyoruz. Hosting paketlerimizi Hosting Hizmetleri sayfamızdan inceleyerek size en uygun paketi seçerek alan adınızı yönlendirebilirsiniz. Alan Adını Hostinge Yönlendirme Nasıl Yapılır? yazımız size alan adınızı nasıl yönlendireceğiniz hakkında detaylı bilgiyi sunacaktır. Bir sonraki aşamaya geçerek ihtiyacımız olan hazır e-ticaret yazılımı hakkında seçim yapabiliriz.
Hazır E-Ticaret Yazılımları
Hazır e-ticaret sitesi kurmanın bir başka faydası ise ekonomik olmasıdır. Sıfırdan size özel kodlanan bir e-ticaret sitesi başlangıç için gereksiz paralar harcamanıza neden olabilir. Dünyaca ünlü Zara gibi markalarında hazır e-ticaret sistemlerinden faydalandığını söylemekte fayda var. Hazır sistemlerde karşımıza birçok ücretsiz açık kaynaklı yazılım çıkıyor. Mükemmel e-ticaret siteleri kurmak için bunlar arasından seçim yapmanıza yardımcı olacağız. Öncelikle bu hazır sistemleri bir inceleyelim.
1-Prestashop
PrestaShop, açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. 2007 yılında kurulan PrestaShop, web tabanlı bir e-ticaret sitesi oluşturmak için PHP ve MySQL kullanarak geliştirilen platform, dünya genelinde birçok e-ticaret sitesi tarafından tercih edilmektedir. Kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve çeşitli özellikler sunar. Bu özellikler arasında ürün yönetimi, stok takibi, sipariş yönetimi, ödeme entegrasyonu, nakliye seçenekleri, müşteri yönetimi ve pazarlama araçları bulunur. Ayrıca, kullanıcıların mağazalarına özelleştirmeler yapabilmeleri için birçok tema ve eklenti seçeneği sunar.
2-OpenCart
OpenCart, açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. 1998 yılında Daniel Kerr tarafından kurulan OpenCart, PHP tabanlı bir yazılımdır ve MySQL veritabanını kullanır. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan platform, çevrimiçi mağazalar oluşturmanıza ve ürünlerinizi satmanıza olanak tanır. OpenCart, geniş bir özellik yelpazesine sahiptir ve çeşitli e-ticaret ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır. Ürün yönetimi, kategori yönetimi, sipariş yönetimi, stok takibi, ödeme entegrasyonu ve müşteri yönetimi gibi temel özellikler sunar. Ayrıca, çoklu dil ve para birimi desteği, indirim ve kuponlar, vergi hesaplama, raporlama araçları gibi gelişmiş özellikler de mevcuttur.
3-Woocommerce (Önerilen)
WooCommerce, popüler bir e-ticaret platformu olarak ve WordPress içinde çalışır. 2011 yılında WooThemes tarafından başlatılan ve daha sonra Automattic tarafından satın alınan WooCommerce, web tabanlı mağazalar oluşturmanıza ve çevrimiçi satış yapmanıza olanak tanır. WooCommerce, WordPress’in güçlü içerik yönetim sistemiyle entegre bir şekilde çalışır. Bu, kullanıcıların mevcut WordPress web sitelerini e-ticaret mağazalarına dönüştürmelerini veya tamamen yeni bir e-ticaret sitesi oluşturmalarını sağlar. WooCommerce, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve çeşitli özellikler sunar. Platform, ürün yönetimi, sipariş yönetimi, stok takibi, ödeme entegrasyonu, kargo seçenekleri, vergi hesaplama ve müşteri yönetimi gibi temel e-ticaret özelliklerini destekler. Ayrıca, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre mağazalarını genişletmelerini sağlayan birçok eklenti ve tema seçeneği sunar. WooCommerce, bir dizi popüler ödeme ağ geçidini destekler ve kullanıcıların uluslararası satışlar yapmasını sağlayacak çoklu dil ve para birimi desteği sunar.
Bu yazılımlar arasından kullanıcılar açısından en kolay özelleştirilebilir ve Türkçe ödeme entegrasyonu desteği açısından biz Woocommerce sistemini seçiyoruz. Bu sistem için gerekli WordPress yazılımını hostinginizi satın aldıktan sonra cPanel’de bulunan yazılım kurucu araç ile kurabilirsiniz. Bu kurulumu gerçekleştirmek için hostinginizi satın aldıktan sonra Whatsapp üzerinden bize yazmanız yeterli olacaktır. İşlemleri ücretsiz olarak sizin için gerçekleştireceğiz.
E-Ticaret Sitesi Tasarımı
Bu aşamaya kadar kurulumları gerçekleştirdik. Elimizde e-ticaret sitesi tasarımı olmaması sebebi ile bu ihtiyacımıza çözüm bulmalıyız. Bunun için iki seçeneğiniz var Woocommerce tarafından sunulan tema paketlerinden birini seçebilirsiniz. Bunlar genel olarak ücretli şablonlardır ve size 1 adet ücretsiz şablon paketi sunar. Diğer bir seçenek ise kendinize özgün bir tasarım yaptırmak. KM Web tasarım olarak ister sıfırdan e-ticaret sitesi kurulumu ister sadece tasarım aşamasında size destek olabiliriz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Hayalinizdeki tasarımı web sitesi kurallarına uygun bir şekilde kodlayabiliriz.
E-Ticaret Sitesi Fiyatları
E-Ticaret sitesi fiyatları projeye göre değişkenlik gösterebilmektedir. İhtiyaçlarınıza göre şekillenen fiyatlar arasından en uygun fiyatı almak için sitemizde bulunan İletişim sayfasını kullanabilirsiniz. İhtiyaçlarını yönelik belirlenen uygun fiyatlar ile sizlerde hemen kazanç elde edebilirsiniz. Anahtar teslim web sitesi paketlerimiz ile baştan sona tüm ihtiyaçlarınızı KM Web Tasarım olarak sunuyor ve size çalışır durumda teslim ediyoruz. E-Ticaret sitesi konusunda yazdığımız bu makale ile sorularınız var ise yorum olarak belirtmekten çekinmeyin.